Amazon Slovenija

Amazon je ena največjih internetnih trgovin na svetu. Amazon obstaja v različnih državah kot samostojna trgovina, ki deluje na področju združenih držav Amerike in prav tako Evrope, Kitajske, Japonske in ostalih držav. Za Slovenijo se ljudje najpogosteje odločajo za nakup preko nemške spletne trgovine amazon.de. Zaradi ugodnih cen in stroškov dostave je najboljša izbira za nakupe, ki jih želite dobiti dostavljene v Slovenijo, nemški amazon. Pri tem vam ni potrebno skrbeti za znanje nemščine, ker lahko spremenite nastavitve v angleški jezik povsem enostavno.

amazon slovenija

Amazonu je svoje ime izbral njegov ustanoviteljev Jeff Bezos tako, da je pregledal slovar. Amazon je bil kraj, ki je bil eksotičen in drugačen, zato ga je predvidel za njegove internetno podjetje. Reka Amazonka je največja rekla na svetu, načrtoval je, da bo njegova trgovina postala največja knjigarna na svetu. Ime je bilo vsekakor prednostno, ker se začne s črko A, kar je ugodno za ime, ker je na vrhu abecednega seznama. Amazon se je razširil po vsem svetu, zato imamo različne spletne trgovine, ki obsegajo različne teritorije po svetu. Amazon.de je spletna trgovina verige Amazon, ki deluje primarno za Nemčijo, vendar pa na tej trgovini kupuje vsa Evropa, saj ima zelo ugodne cene, ponudbo, kakovost in stroške dostave. Amazon.de dostavlja večino svojih izdelkov tudi v Slovenijo. Prav tako ima veliko izbiro možnosti za dostavo, navadno ali ekspresno. Nakupovanje še nikoli ni bilo tako enostavno kot je pri trgovini Amazon.de. Prav tako imate v njihovi ponudbi velikokrat ugodnosti kot so razprodaje, cenovna znižanja izdelkov in promocijske kode.

Zakaj je ponudba Amazona tudi za 40% ugodnejša od izdelkov v Sloveniji?

Odgovor na to vprašanje je povsem ekonomske narave. Pri Amazonu.de obdelajo tudi več kot 200.000 naročil dnevno, zato si lahko privoščijo izjemne količinske rabate, ki jih dobro prenašajo na potrošnike. Na Amazonu ni posrednikov tako kot v Sloveniji pri veleprodaji in pravtako pri maloprodaji. V Sloveniji pa je treba pomisliti tudi na plače zaposlenih in najem prostorov ter seveda veliko manjše količine nabave. Zato ne dosegajo tako nizkih cen, kot jih lahko ponudijo pri spletni trgovini Amazon, kjer proizvajalec prodaja svoje izdelke direktno preko Amazona brez vmesnih posrednikov,

Kako je s dostavo blaga pri Amazonu?

Če izbirate najbolj ugodno dostavo, ne pomeni, boste ponavadi blago dobili v roku enega tedna, najkasneje v dveh tednih po mojih izkušnjah. Pri samem nakupu je navedeno, kdaj boste najkasneje boste svoje naročilo. Ponavadi navadna dostava ne traja več kot 14 dni. Pri ekspresni dostavi pa boste dobili izdelke zelo hitro, ponavadi v približno 3 delovnih dneh od oddaje naročila. Cena pa je zato toliko višja in temu primerna. Dostava je odvisna tudi od tega, kdaj oddate naročilo, vendar imajo zaradi povečanega obsega naročil zelo pogoste odpreme blaga. Lahko povem, da sem pri slovenski spletni trgovini čakal na določene izdelke tudi po 30 dni, pri Amazonu pa se tega ni zgodilo, ker so prišli vedno najkasneje v 14 dneh.

Kakšna je cena poštnine pri Amazonu?

Cena poštnine je za izdelke, ki jih odpošilja Amazon Prime, ponavadi približno 5 EUR. Če torej naročite več izdelkov, ki so označeni, da jih odpremi amazon prime, potem boste plačali največ 5 EUR poštnine ne glede na znesek nakupa ali število izdelkov. Cena poštnine je odvisna tudi od teže blaga, vendar pa ponavadi znaša nekje od 5 do 6 EUR.

amazon cena dostave

Amazon brez carine in dodatnih stroškov

Pri Amazonu.de se vam ni potrebno obremenjevati z davkom in carino, ker je ni. Karkoli boste naročili, boste zato plačali znesek, ki ne bo dodatno obdavčen ali ocarinjen, ker je Nemčija članica Evropske Unije in zato ni davkov. Lahko pa se zgodi v primeru, da je določen izdelek, ki ni označen kot “Amazon Prime”, od dobavitelja, ki bi ga poslal iz kitajske. Zato je ponavadi najbolje, da vedno kupujete izdelke označen kot Amazon Prime in ne boste imeli s tem nobenih težav. Dobro pa je tudi preveriti dobavitelja.

Kako je v primeru vračila blaga zaradi nezadovoljstva?

V primeru, da niste z izdelkom zadovoljni ali našli stvarno napako, so Nemci zelo natančni in vam vrnejo celotno kupnino za izdelke kupljene preko Amazon Prime. Prav tako vam pošljejo svojega poštarja po blago, ki mora biti seveda v originalni embalaži z vsemi pripadajočimi dokumenti. Z njihove strani ne boste imeli nikakršnih stroškov za vrnitev blaga. V tem primeru je konkurenca pri slovenskih trgovinah zelo slaba, saj so ponavadi pogoji nekaterih spletnih trgovin v Sloveniji slabi v primerjavi s pogoji Amazona pri katerem nimate nikakršnih stroškov.

Izkušnje s spletno trgovino Amazon

Pred nakupom izdelkov sem kupoval pretežno preko slovenskih spletnih trgovin. Ko sem prvič spoznal Amazon, sem ugotovil, da imajo poleg ugodne cene, povsem enake izdelke, istih proizvajalcev kot so na voljo v naših trgovinah. S kakovostjo in ceno sem bil vedno zadovoljen, zato ker imajo Nemci svojo tradicijo po kateri so znani kot natančni in kvalitetni pri zagotavljanju storitev in proizvodov. Kontrola kakovosti je v Nemčiji bila vedno na najvišjem nivoju, zato je pri njih nakup varen. Prav tako je tudi z dostavo, ki po novem znaša približno 5 EUR. Trgovina Amazon.de omogoča veliko plačilnih načinov, najbolj enostavno pa je, da plačate s elektronsko plačilno kartico Visa in je zadeva urejena. Na izbiro imate vse kreditne kartice in prav tako bančna nakazila. Plačilo s pomočjo PayPala ni možno. Trgovina Amazon nima na voljo slovenske različice svoje spletne strani, vendar pa ima vso podporo za Slovenijo v angleškem jeziku. Izdelki, ki jih naročite preko možnosti Amazon Prime so odpremljeni direktno od njihovega skladišča. Z nakupi preko amazona imam pozitivne izkušnje, prav tako nikoli ni bilo problema z vračili blaga, zato so za kupca najboljša trgovina z ugodnimi cenami.

Kako se registriram v spletno trgovino Amazon?

Registracijo v spletno trgovino Amazon lahko opravite na tem naslovu: amazon.de

Na zgornji desni strani, izberete označbo “DE” in zamenjajte jezik v angleškega “EN” zaradi lažje uporabnosti. Potem preprosto izberite “Your account” in pod njih New Customer “Start here”. Izberite si geslo, vnesite svoje osebne podatke in se registrirajte.

amazon registracija

Amazon koda za popust za januar 2019

koda za popust: najboljša ponudba
znižanja določenih izdelkov