Sončnična semena. Vir bogatih hranil za vaše zdravje.

Izkazalo se je, da je bil čas, ki ste ga porabili za mletje sončničnih semen, dobro porabljen: ta okusna, če ne celo delovno intenzivna semena za prigrizke se v resnici prepletajo s pomembnimi hranili, ki prinašajo nekaj precej impresivnih koristi za zdravje, saj podpirajo vaš imunski sistem sistem pri zaščiti vašega srca. So tudi primerni za alergike, zaradi česar so “odlična alternativa arašidom in drugim drevesnim oreščkom, če imate alergijo na hrano”.

sončnična semena

Pomagajo vam očem.


Sončnična semena so bogata z vitaminom E, ki deluje kot antioksidant in je ključnega pomena za zdravje oči – študije kažejo, da lahko podpirajo dober vid tako, da preprečujejo očesne bolezni, kot je starostna degeneracija makule. Poskusite znova namazati organsko nesladkano sončnično maslo na polnozrnati toast in preliv s svežimi jabolčnimi rezinami, banano ali jagodami.

Dobra so za vaše mišice.

Za podporo in rast močnih mišic potrebujete veliko beljakovin, sončnična semena pa so odličen vir te sestavljanke za izgradnjo mišic. “Sončnična semena vsebujejo približno 20% beljakovin. Ena skodelica sončničnih semen, ko so oluščene, prinese skoraj 10 g beljakovin. Poskusite jih dodati v smoothie z drugo superzvezdo, kot je grški jogurt, za dvojni beljakovinski profit. (1)

Dobra so za vaše srce.

Sončnična semena niso samo okusna, še posebej bogata so s polinenasičenimi maščobnimi kislinami. Te “dobre” maščobe so prijazne do srca, saj lahko pomagajo znižati raven slabega holesterola v krvi in ​​zmanjšajo tveganje za srčni napad ali možgansko kap.

Podpirajo dobro imuniteto

Močan imunski sistem je ključnega pomena za ohranjanje dobrega splošnega zdravja, sončnična semena pa so odlična imunska podpora zaradi vsebnosti vitamina E. Vsebujejo tudi malo cinka in selena, še dva prijatelja imunskega sistema. Dodajte jih solati ali potresite po praženi zelenjavi za hrustljav ugriz, napolnjen z beljakovinami. (2)

Spodbujajo zdravo težo.

Vnos veliko vlaknin in beljakovin je pomemben korak pri spuščanju kilogramov ali ohranjanju zdrave telesne teže, sončnična semena pa so opremljena z obema. Kako pomagajo? Obe hranili pomagata, da ste dlje siti, vlaknine pa spodbujajo tudi dobro prebavo in pomagajo uravnavati krvni sladkor – vse tehtne dejavnike.

14.10.2020 | Prehrana

Pošlji komentar