3 načini za treniranje možganov za dosego uspeha

Velikokrat se vprašamo, kako doseči določen cilj oziroma uspeh, pa ne poznamo pravilnega načina. Tu so trije načini, kako podpreti svoj notranji glas in bolje izvesti vse, za kar se odločite.

možgani

1. Uporabite tretjo osebo


Glede na študijo iz leta 2017 z Michiganske državne univerze prehod na samogovor tretje osebe pomaga ljudem, da obvladajo svoja čustva – in brez dodatnega truda. Raziskovalci sumijo, da kadar se ljudje nanašajo na sebe v tretji osebi, o sebi razmišljajo podobno kot mislijo na druge in ustvarjajo psihološko distanco od svojih izkušenj, kar jim pomaga uravnavati svoja čustva. (1)

2. Zastavite si vprašanje

Ljudje, ki se vprašajo, ali bodo neko nalogo opravili, jo na splošno opravijo bolje kot tisti, ki si rečejo, da jo bodo. V študiji iz leta 2010 z univerze v Illinoisu so raziskovalci prosili dve skupini, naj zapišeta bodisi izjavo »bom« bodisi vprašanje «ali bom?» in nato izvedite nalogo. Skupina, ki je napisala “Ali bom?” izvedli bolje. Raziskovalci menijo, da ko si ljudje zastavijo vprašanje, so bolj sposobni ustvariti lastno motivacijo. (2)

3. Vedite, da zmorete bolje

V obsežni študiji iz leta 2016, objavljeni v reviji Frontiers in Psychology, je več kot 44.000 ljudi preizkušalo različne vrste samogovora. Raziskovalci so ugotovili, da so tisti, ki so si rekli, da lahko naslednjič naredim bolje, pri vsaki nalogi opravili bolje kot kontrolna skupina. (1)

Vedite, da znate pravilno trenirati možgane, nato se naučite prepoznati, izzvati in nadomestiti izkrivljene misli, da boste lahko dosegli svoje zdravstvene cilje.

29.11.2020 | Zdravje

Pošlji komentar