Partnerska nezvestoba lahko privede do nastanka raka

Nezvestoba med partnerjema je velikokrat vzrok za porušenje zdravja, saj je povezana s spolno prenosljivimi boleznimi. Spoznajte, kaj je HPV oziroma humani papiloma virus, ki se prenaša tudi pri zaščitenih spolnih odnosih, virus, ki predstavlja glavni vzrok za mnoge kronične in avtoimune bolezni ter nastanka vseh oblik raka.

partnerska nezvestoba

Ker je veliko naših bralcev sporočilo željo, da je treba javnost obvestiti o škodljivih posledicah partnerske nezvestobe, boste lahko spoznali, kaj vse se skriva pri prenosu virusa HPV, ki vam vaše življenje spremeni na podoben način kot virus HIV. Bistvena razlika med njima je, da se HPV ne more zaznati s pomočjo analize krvi, zato so testi v Sloveniji v večini primerov lažno negativni tako kot drugod v svetu. Najboljša diagnoza je, da sami prepoznate znake in simptome okužbe s tem virusom.

Kdaj so se začeli vrstiti vaši zdravstveni problemi?

Vprašanje, ki si ga je potrebno zastaviti je, kdaj ste se prvič srečali z zdravstveni problemi, pri katerih vam tako konvencionalna oziroma uradna medicina kot alternativna nista mogli pomagati? So vam predpisali napačne diagnoze zaradi lastnega neznanja na biološkem področju? Ste morda opazili spremembe na vašem splošnem zdravju nekaj mesecev po prvih spolnih odnosih? Če je vaš odgovor pozitiven, potem je čas, da spoznate najbolj skrit vzrok za mnogo napačno opredeljenih bolezenskih stanj.


Spoznajmo HPV oz. humani papiloma virus realno

HPV je v večini primerov povezan s spolnimi odnosi, saj se njegov prenos odvije že samo s prenosom telesnih tekočin kot je denimo slina. HPV je virus, ki ga mnogi poznajo kot bradavice, vendar pa je v resnici to le vrh ledene gore. HPV se skriva v različnem obsegu in globini naših tkiv in kože. Lahko si predstavljate zakaj je rak težko uničljiv. Preprosto iz razloga, ker spreminja naše beljakovine oziroma kolagen in gradi svoje lastne proteine, ki jih imenujemo onkoproteini. Zato se po domače povedano naseli na katero koli področje, kjer naše telo ni sposobno obvladovati njegove invazije. V preteklosti so ga neizkušeni zdravniki povezovalo z rakom materničnega vratu in grla, vendar pa je v sodobnem svetu z vsemi raziskavami povsem jasno, da je HPV v več kot 90% odgovoren za vse oblike raka, naj si bo to rak prostate, rak grla, rak kosti, rak sinusov, rak oči, rak črevesja kot rak želodca. Pekoče uriniranje je vsekakor prvi znak, da ste okuženi s tem virusom. K temu pa se ponavadi pridružijo bradavice.

Zdravila za HPV ne obstaja, vendar pa se lahko ustrezno zaščitite s cepljenjem pred prvimi spolnimi odnosi. To je najboljša naložba za vaše zdravje, vendar kljub temu niste povsem zaščiteni, saj obstaja več kot 150 različnih vrst virusa HPV, ki je odlično mutiran virus. Cepiva pa so v najboljših primerih na voljo za približno najpogostejših 10 vrst virusa HPV, kar pa je vseeno visoka zaščita. Zmotne so tudi vse hipoteze, da naj bi se HPV prenašal samo preko žensk, saj je povsem jasno, da virus ne izbira spola. Humani papiloma virus se prenaša preko obeh spolov, zato so novo nastale oblike bradavic na ustih, žrelu ali intimnih predelih dovolj jasen dokaz, da ste že dolgo okuženi z virusom.

Modro je, da namenite denar za cepljenje, ne glede na stranske učinke, kajti, če ste enkrat okuženi, poti nazaj ni več. Vaše življenje bo postalo stranski učinek partnerske nezvestobe. Veliko ljudi je tudi žrtev tistih, ki jim je pomemben v življenju le spolni užitek in ne ljubezen in dobrota njihovega partnerja.

Kaj pa HPV bradavice?

Bradavice se lahko pojavijo na različnih predelih in nikakor ne samo tako kot je v svetu znano na intimnih področjih. Vsekakor pa so bradavice znak, da na tistih mestih telo izpodrinja virus ven, vendar mu je treba pomagati tako, da jih odstranite. Kirurški posegi z krioterapijo so vsekakor današnji odgovor medicine za neučinkovite storitve. HPV bradavice lahko povsem enostavno odpravite naravno s tem, da na tistih mestih ne boste nikoli imeli kakršnih koli znakov ali brazgotin. Vse kar potrebujete so vatirane blazinice, nefiltrirani jabolčni kis kot je Ašičev kis in plastificirano folijo. Po treh do štirih urah vsak dan boste v približno štirih dneh povsem odstranili najbolj trdovratne bradavice, opazili pa boste tudi pojav virusa na drugih predelih, kjer ni bradavic. Jabolčni kis, ki je nefiltriran in ima usedline, vsebuje tako imenovane acetobakterije, ki so odgovorne za nizek pH kisa in povzročijo popolno uničenje virusa, ko jih nanesete na okužene predele. Folija pa vam služi, da hermetično zaprete pot zraku in s tem omogočite daljši časovni interval vlažnosti jabolčnega kisa. Ne pozabite, da se bradavice lahko pojavijo povsod po telesu in celo v žrelu ali sinusih, kar uradna medicina potem pripisuje drugim dejavnikom in tako mnogim določa napačne diagnoze. Bradavice so vrh ledene gore, saj se v radiusu okoli bradavic pod kožo skriva veliko onkoproteinov. HPV je vsekakor vedno rak, kakorkoli bo javna stroka obračala svoje trditve, pomembno je le v kakšnem obsegu je prisoten. Če imate nedolžne bradavice, ki se ponavadi pojavijo po uporabi nečistih bazenov ali skupinskih tušev, lahko jasno veste, da je za to odgovoren virus HPV. Vendar pa si lahko predstavljate kakšno moč pridobi, ko zaide v intimne in občutljive predele v našem telesu.

HPV ali humani papiloma virus je vzrok več kot 99% vseh rakov materničnega vratu

Ni naključje, da je rak materničnega vratu lahko posledica menjave spolnih partnerjev, ki so okuženi z virusom HPV, bodisi moški ali ženske, je povsem vseeno. HPV namreč ne pomeni, da imate samo bradavice na določenih mestih, kajti le te pomenijo vrh ledene gore. Če torej bradavic nimate, potem to ne pomeni, da niste okuženi, saj se HPV po zadnjih ugotovitvah znanstvenikov pojavlja povsod po telesu, zato povzroča tudi pojave, ki so bili znani v preteklosti kot luskavica, ekcemi in podobne nevšečnosti. Dobro je, da so tudi na nacionalnem inštitutu za javno zdravje posodobili opredelitve za HPV in zapisali, da je HPV glavni vzrok za nastanek raka materničnega vratu, povezani pa so tudi z nastankom drugih rakov, tako pri moških, kot pri ženskah. V preteklosti so namreč nekateri neizkušeni zdravniki dejali, da naj bi bil virus HPV povezan samo z ženskami kot prenašalkami in omejen na raka materničnega vratu, kar je ne le utopija ampak neopisljiva sramota za zdravstveni kader brez logičnega sklepanja in kakršnih koli sodobnih ugotovitev s področja raziskav. HPV lahko preko oralnega spolnega odnosa mirno zaide na vse predele sluznic in tako povzroča ljudem doživljenjske probleme kot so kronična vnetja in avtoimune bolezni. Dokazano pa so ugotovili prisotnost HPVja tudi na očeh, zato se dvakrat vprašajte preden se odločite za spolne avanture ali menjave partnerjev, saj lahko že samo s poljubljanjem prenesete HPV iz osebe, ki je okužena. Odgovor je povsem jasen, zato je rak grla, žrela, materničnega vratu le še preteklost znanja uradne medicine, saj velja, da HPV ni dokazljiv preko krvi, testi pa so največkrat lažno negativni, ker so večinoma povsem nezanesljivi in prav tako predragi. Rak oči se lahko pojavi zaradi prikrite okužbe s HPV, kar si lahko preberete v sorodnem članku kot dokaz za obstoj in razširitev virusa na druga področja v našem telesu. (1)

HPV in kronična vnetja

HPV v našem telesu sprošča toksine, kar pomeni, da je stanje v telesu podobno kot bi konzumirali vsak dan hrano na katero imate intoleranco ali alergijo. Zato je humani papiloma virus skrit dokaz, ki povzroča mnoge avtoimune bolezni, ki so v sodobnem zdravstvu opredeljene kot nepojasnjene bolezni. Vsaka stvar na tem svetu ima vzrok, jedro oziroma izvor zaradi česa nastane določen problem. Zato se rakave beljakovine in toksini snovi, ki se prikrito pomešajo v krvni obtok in odgovorne za porušenje imunskega sistema in razvoj kroničnih vnetij. Lahko boste spremenili jedilnik in živeli popolnoma zdravo življenje pa še vedno ne boste odpravili skritih težav. Ko vam postane jasno od kje izvirajo vsi prikriti zdravstveni problemi pa lahko uporabite vse znanje in izkušnje, da se uspešno pozdravite.

Vzrok za neplodnost se skriva v prikriti okužbi s HPV

Veliko vprašanj v sodobnem zdravstvu ostaja nepojasnjenih ali pa se ljudem določajo povsem napačne diagnoze. Problem na tem področju na vsem svetu je predvsem zaradi nesodelovanja mikrobiologije in medicine. Drugi problem pa je zaradi zasterele tehnologije, ker imajo v javnem zdravstvu zastarele in neuporabne načine zaznavanja prisotnosti virusov. Velika Britanija je na tem področju namreč končno našla nov način ugotavljanja prisotnosti humanega papiloma virusa, ki naj bi bil 100% zanesljiv in zato ne prikazuje lažno negativnih rezultatov.

Ameriška študija, ki je bila opravljena leta 2015 na področju neplodnosti in okužbe z virusom HPV je pokazala nedvomno povezavo med njima. Znanstveniki so z dokazi študije potrdili, da okužba s HPV vpliva na plodnost in spremeni učinkovitost tehnologij s pomočjo reprodukcije. Pri moških lahko okužba s HPV vpliva na parametre semenčic, zlasti na motiliteto. Semenska tekočina, ki je okužena s HPV lahko prenaša virusno DNK na oocite, ki se lahko izrazijo v blastocisti, ki se razvija. Raziskovalci so predlagali, da cepljenje lahko pomaga pri oslabitvi spermijev povezanih s HPV, trofoblastno apoptozo in spontanim splavom. Študija je nedvomen dokaz, da je virus HPV lahko prisoten tudi v semenski tekočini, pri dolgoročni okužbi maternice pa lahko predstavlja glavni vzrok za neplodnost. Vsekakor pa se okužba v primeru rojstva lahko prenese tudi na otroka, ki bi zaradi okužbe lahko imel zdravstvene težave vse svoje življenje. (2)

Cepljenje je dokazano najboljša zaščita proti HPVju

Seveda ni vseeno kakšno vrsto cepljenja izberemo. V Sloveniji so žal cene za naknadno cepljenje visoke in znašajo približno 500 EUR za pokritje 9 najpogostejših genotipov virusa vendar pa je najboljša rešitev, da se otroke cepi do 10 leta starosti in jim s tem prihranite trpljenje, ki bi ga lahko imeli kasneje v svojem življenju. Kljub mnogim nesoglasjem glede uporabe cepiv, ni razloga, da se ne bi odločili za nekaj kar lahko človeku reši življenje, vendar pa je prav tako izjemnega pomena redna higiena predvsem po spolnih odnosih in veliko bolje izbira primernega partnerja.

Dokazi na področju uporabe cepiv in zaščite proti virusom HPV so pokazale učinkovitost, zato se priporoča, da se ljudi zaščiti takrat, ko je zato še čas.Cepljenje, ki je bilo sporno za mnoge nevedne ljudi, ki zagovarjajo naravno imunost, ni obrodila nikakršnih pozitivnih sadov za tiste posameznike, ki so zaradi takšnih dejanj prisiljeni trpeti z rakom vse svoje življenje. Modra odločitev je, da se otroke zaščiti pravočasno, takrat ko ni potrebno plačati oderuških cen za brezkompromisno zaščito zdravja nedolžnih ljudi. (3)

Kakšne simptome in znake prinaša virus HPV?

1. znak urinska inkontinenca
2. znak uhajanje urina in blata
3. znak kronična utrujenost
4. znak migrene
5. znak kronično vnetje oči
6. znak kronično vnetje sinusov
7. znak rak grla
8. znak rak žrela
9. znak rak prostate
10. znak rak materničnega vratu
11. znak rak kosti
12. znak vse vrste kožnih bolezni

Dokazov za razširitev HPV na vsa področja na človeškem telesu je mnogo, saj se humani papiloma virus povsem preprosto razširi na vsa tkiva po našem telesu, kjer ustvari onkoproteine, sebi lastne beljakovine. Rak prostate je bil nedavno dokazan kot posledica okužbe z enim izmed genotipov humanega papiloma virusa, kar je povsem logično, saj se prenaša s spolnimi odnosi in tako kot je bilo že povedano preko skin to skin oziroma iz kože na kožo. (4)

Resnica se skriva pod gladino.
Bradavice predstavljajo le vrh ledene gore.

rak hpv

HPV je DNK virus

Okužbo s HPV kot je znano povzroča humani papiloma virus, DNK virus iz družine papiloma, od tega pa je modro vedeti, da jih obstaja že več kot več kot 170 tipov. Pri nas je na voljo cepljenje za devet najpogostejših genotipov, vendar pa je najboljša zaščita poleg cepljenja skrb za vaše zdravje. Biti zdrav je vaša dolžnost.

Več kot 40 vrst virusa HPV kot smo omenili se prenaša s spolnim stikom in okužbo anusa in genitalij. Dejavniki tveganja za dolgotrajne okužbe s HPV vključujejo zgodnje prve spolne odnose, menjava več partnerjev, kajenje in seveda slab imunski imunski sistem. HPV se običajno širi s stalnim neposrednim stikom od kože na kožo, pri čemer sta najpogostejši dejavniki vaginalni, oralni in analni seks. Občasno se lahko med nosečnostjo širi tudi iz matere na otroka. Velikokrat pa je napačna diagnoza za neplodnost lahko v resnici okužba s HPV. HPV prizadene samo ljudi. Vendar pa HPV razširja preko skupnih predmetov, kot so toaletni sedeži, za prenos potrebuje vlago. Ljudje se lahko okužijo z več kot eno vrsto HPV, zato je veliko avtoimunih bolezni posledica prikritih okužb, zato je modro, da poslušate svoje telo in zaupate svoji lastni intuiciji s pomočjo širokega nabora znanja in izkušenj.

Naravno zdravljenje HPV

HPV je širok pojem, ki zahteva popolno preobrazbo človeka v smislu zamenjave prehrane, življenjskih navad in higiene. Biti zdrav pomeni, da je potrebno vsak dan poskrbeti za fizično aktivnost, svež zrak poln kisika, higieno prostorov v katerih bivate in osebno higieno. Zdrava prehrana je obveznost pri zdravljenju raka, ki ne vključuje nikakršnih sladkorjev prav tako tudi večino sadja ne. Beljakovine iz pustega mesa, oreškov, semen in stročnic so dobrodošle v zmernih količinah. Poleg tega pa kompleksni ogljikovi hidrati iz polnovrednih žitaric kot je ajda ter bogat asortiman zelenjave s poudarkom na zelenem barvnem spektru. Nadomestke sladkorja se lahko uspešno zagotovi s pomočjo avokada, sezamovih semen in borovnic. Nikakor pa ne iščite alternativ kot so ksilitol, maltitol ali druga umetna sladila, ker je bilo preko znanstvenih raziskav dokazano, da se HPV prav tako uspešno prehranjuje z vsemi oblikami alternativ ne glede na to ali vsebujejo poliole ali druge snovi. Prehrana, ki temelji na kombinaciji zelenjave in pustega mesa z oreščki in semeni občutno izboljša zdravje. HPV pa se tudi uspešno odpravlja s pomočjo zelišč kot so timijan, koper, zeleni čaj, cimet, bazilika in različnih čajev v kombinaciji z omenjeno prehrano. Prav tako so priporočljivi probiotiki v naravni obliki kot navadni in probiotični jogurti, ki pokrijejo celoten spekter različnih sevov, ki proizvajajo odlične antimikrobne snovi. Za popolno okrevanje je potrebno veliko truda in časa. Če imate na voljo prave informacije v pravem času, boste lahko dosegli izjemne spremembe in vsesplošno izboljšanje zdravja, saj je humani papiloma virus možno odpraviti v začetnih fazah dovolj uspešno. Vendar pa ponavadi ostane v telesu kljub temu vse življenje v skritih predelih, zato je zdrav način življenja dolžnost vsakega posameznika, ki je okužen s HPV. Vedno dvakrat premislite s kom preživljate svoje dni ali je vam je partner zvest. Če nimate spolnih izkušenj pa ne pozabite, da vam lahko nepremišljena avantura prinese zdravstvene probleme, ki lahko trajajo vse življenje. Poskrbite za svoje zdravje in se preventivno odločite za cepljenje in upoštevajte omenjene nasvete zdravega načina življenja.

29.01.2019 | Zdravje

Pošlji komentar