Zakaj imajo pri Hoferju tudi slabo kakovost mesa?

Čeprav ima Hofer veliko izdelkov z znatno nizkimi cenami v primerjavi s konkurenco, je seveda v ozadju pri vsej pogajalcih z dobavitelji vedno nek dogovor o ceni in količini za določeno vrsto mesa kot so denimo goveji zrezki.

trgovina hofer

Hofer je vrsto krat postregel z zadovoljivo kvaliteto vendar pa se sprašujemo včasih zakaj meso ni enake kakovosti oziroma zakaj se denimo pri govejih zrezkih ali morda kakšnih čevapčičih znajde tudi smrdeče meso, ali pa morda tudi pri faširanem mesu, ki je namenjeno za omake za testenine.


Vsekakor je potrebno ugotoviti vir in to sporočiti samemu trgovcu vendar pa si lahko pomagamo tudi drugače, saj lahko do določene mere, kdaj tudi skoraj v celoti odpravimo neželen vonj v mesu na sledeč način. Kot prvo moramo preveriti kakšen je vonj in se odločiti glede na to, koliko mesa smo kupili iz določenega žanra kot je denimo govedina. Če imamo več pakiranj in pri prvem ugotovimo nepravilnosti še ni nujno da je povsod enako.

Moramo namreč vedeti, da se zrezki kot so stegno pridobivajo iz šestih različnih koncev pri živali in zato lahko meso močno variira kar se tiče njegovega okusa in vonja ter prav tako same konstitucije. Lahko se zgodi da dostikrat dobimo zelo spužvasto meso, ker je to očitno del stegna, ki ima bolj motorično funkcijo in več mišične mase, kar pa ni tako užitno na krožniku. Torej smo spoznali, da je v trgovini potrebno pogledati strukturo govejega mesa preden ga kupimo, saj lahko že surov izdelek ponazarja, za kater predel govejega mesa gre in kakšen okus, vonj in kompaktnost lahko pričakujemo.

Sama kvaliteta pa je druga pesem, saj zaradi nizkih cen pridobivajo govedi, ki so lahko starejše in zato nimajo dobrega vonja in okusa.

Vendar pa lahko velikokrat rešimo situacijo, čeprav smo kupili takšen izdelek tako da ga predhodno v kamiličnem čaju odlično speremo, če temu lahko tako rečemo. Znano je namreč, kar si lahko preberete tudi v sorodnem članku o kamilici, da ima kamilica obilo protirakavih lastnosti med drugim pa služi kot najboljši čaj, ki veže nase vse načistoče in toksine, ki so prisotni v mesu. Vse kar je potrebno, da storite, je da zavrete vodo, dodate dve čajna filtra kamilic in pustite meso vsaj 10 minut v takšni vodi. Ne obremenjujte se z vonjavo kamilic, saj v takšnem mesu ni prisotnega vonja po kamilicah, ker se nevtralizirajo njene vonjave ravno zaradi učinkovanja proti neprijetnemu vonju mesa.

Vsekakor se je potrebno odločiti ali jesti zdravo meso, ki je dražje ali šparati in meso čistiti v zeliščnih vodah, je seveda vaša odločitev. Pri kakovosti mesa tudi vpliva v kakšnih pogojih je bila žival rejena, kakšno hrano so uporabljali in kakšna je starost živali. Zato se razlikuje kvaliteta in okus samega mesa pri mnogo trgovcih, res pa morate biti pozorni tudi na predele ker kot smo spoznali lahko dobite od stegna kar šest različnih vrst mesa glede strukture, vonja in okusa. Vsekakor Hofer večinoma časa priskrbi v redu meso, vendar se je v mojem primeru zgodilo, da je bila kvaliteta mesa kar nekaj časa slaba zato sem tudi odločil napisati ta prispevek. Zgodilo pa se je tudi v Sparovi mesnici in to večkrat, da so postregli s slabim mesom, akcije so še posebej lahko vprašljive, ker se morajo ali znebiti odvečnega mesa ali pa je pred potekom roka trajnosti.

6.10.2020 | Zdravje

Pošlji komentar