Aliexpress Slovenija

Aliexpress je največja kitajska spletna trgovina na svetu na področju elektronike, mode, izdelkov za dom in vrt, igrač in športa, avtomobilizma in mnogo drugih področij. Svoje izdelke dobavljajo po vsem svetu tudi v Slovenijo z možnostjo popolnoma brezplačne poštnine za večino izdelkov. Za nakup preko Aliexpress spletne trgovine se ljudje odločajo zaradi izjemno ugodnih cen, ki so v primerjavi s cenami v Sloveniji lahko zanemarljivo nizke. Ponekod so izdelki tudi za 500% nižji kot so denimo izdelki v nekaterih slovenskih spletnih trgovinah ali samostojnih poslovalnicah. Če iščete določen izdelek, ki ga v Sloveniji ni na voljo, ga boste skoraj zagotovi našli na Aliexpressovi spletni trgovini, kjer prodajajo vse vrste izdelkov. Založeni so z već kot 1.000.000 različnimi izdelki, ki bodo zagotovo poskrbeli za odlično ponudbo. Aliexpress ponuja pestro izbiro med različnimi kitajskimi proizvajalci in vrstami izdelkov. Prav tako ima veliko izbiro možnosti za dostavo, ki je večinoma brezplačna, lahko pa znaša nekaj eurov v primeru, da se odločite za hitro dostavo. Prav tako imate v njihovi ponudbi velikokrat ugodnosti kot so razprodaje, cenovna znižanja izdelkov in promocijske kode.

Izkušnje s spletno trgovini Aliexpress

Pred nakupom raznovrstnih izdelkov sem kupoval pretežno preko slovenskih dobaviteljev in nekaterih slovenskih spletnih trgovinah. Ko sem prvič slišal za trgovino Aliexpress, sem bil zelo navdušen, da imajo cene velikokrat smešno nizke v primerjavi s cenami v Sloveniji. Zato sem se odločil, da bom kupoval tam kjer je ceneje, saj imajo poleg tega na voljo primerljive izdelke in ponekod celo enake proizvajalce kot so na voljo v slovenskih trgovinah. S kakovostjo in ceno sem bil zelo zadovoljen, prav tako tudi z hitro in cenovno ugodno dostavo, ki je v 90% primerov bila brez dodatnih stroškov. Dostava ponavadi traja približno 20 do 30 delovnih dni, če se odločite za brezplačno varianto. Če boste pa želeli kupljene izdelke dobiti v kratkem roku kot je denimo 7 dni, boste za to ponavadi odšteli 3 EUR za Aliexpress dostavo, kar je ponovno ugodneje kot v Sloveniji. Če primerjam slovensko spletno trgovino Mimovrste, kjer sem že večkrat čakal na dostavo tudi po mesec dni, lahko povem iz lastnih izkušenj, da raje kupim alternativne izdelke iz Kitajske. Trgovina Aliexpress omogoča veliko plačilnih načinov, priporočljivo je, da imate elektronsko plačilno kartico Visa in je zadeva urejena. Plačilo s pomočjo PayPala preko Aliexpress ni možno.

Trgovina Aliexpress nima na voljo slovenske različice svoje spletne strani, vendar pa ima vso podporo za Slovenijo v angleškem jeziku. Pri regionalnih nastavitvah preprosto spremenite državo in valuto. Pri državi izberite Slovenijo in pri valuti zamenjajte ameriški dolar USD v EUR. Nato nastavitve shranite in spremenile se vam bodo vse cene artiklov in možnosti dostave v Slovenijo.


Ali so kitajski izdelki kupljeni preko Aliexpress kakovostni?

Odgovor na to vprašanje je povsem jasen. Pri Aliexpressu imate izdelke, ki jih prodajajo tako večja kot mala podjetja ali posamezniki. Cenovno so zato tako ugodni, ker ni posrednikov kot so pri prodaji izdelkov kitajskega porekla v Sloveniji, ki ga ima mnogo ponudnikov kot je denimo Vitapur. Vendar pa gre v teh primerih za visoko kakovost, saj ni vseeno kdo na Kitajskem proizvaja določene izdelke. Made in China ima lahko različen pomen in predstavlja različno kakovost glede na to, katero podjetje stoji v ozadju za določenimi izdelki. Če najdete določene proizvode, ki so cenovno ugodni, vedno preverite zadovoljstvo strank. Če so izdelke označeni z 4 ali 5 zvezdicami, gre v večinimi primerov za normalno kakovost, ki je primerljiva z izdelki v Evropi. Na splošno je odvisno od segmenta v katerem kupujete izdelke, vendar pa lahko povem, da sem z njihovimi artikli v večini primerov zelo zadovoljen. Preko aliexpressa sem opravil vsaj 20 različnih nakupov in nisem imel z njimi večjih težav s kakovostjo ali dobavo. Vendar pa lahko pri manjših prodajalcih dobite tudi izdelke s povprečno kakovostjo, zato ni vseeno ali kupite preko aliexpressa, ker deluje na podoben sistem kot amazon. Izdelke pri njih lahko prodaja kdorkoli. Pomembno je, da pri iskanju izdelkov izberete zadovoljstvo in označite iskanje želenih izdelkov z vsaj 4 zvezdicami, da se boste vedno izognili slabše kakovostnim izdelkom in si vedno zagotovili najboljše in kvalitetne proizvode.

Kako je s dostavo blaga pri Aliexpressu?

Dostava tako kot smo že omenili lahko traja 7 delovnih dni ali do 30 delovnih dni, odvisno od izbire same dostave. Če izbirate najbolj ugodno dostavo, ki je ponavadi označena kot “Aliexpress Shipping”, boste za to plačali približno 3 do 4 EUR in jo boste v večini primerov dobili najkasneje v 10 dnevih. Za brezplačno dostavo pa imajo na voljo različne dostavne družbe, ki v večini primerov dostavijo v 20 do 30 delovnih dnevih po mojih izkušnjah. Včasih se lahko določen nakup zakasni tudi za kakšen teden dni več, vendar so to redki primeri.

Kako kupovati preko Aliexpressa brez carine in dodatnih stroškov?

Pri Aliexpressu lahko do skupnega zneska 22 EUR ostanete brez skrbi, saj ne boste plačali nobenega dodatnega davka, carine ali imeli kakršnihkoli drugih stroškov. Po mojih večletnih izkušnjah s trgovino Aliexpress ta znesek velja brez upoštevane poštnine, ker imajo pri carinski upravi Pošte Slovenije določilo, da se ne obdavči izdelkov, katerih je vrednost manjša od 22 EUR. To pomeni, da je skupni znesek lahko višji kot 22 EUR s poštnino. Zato imate lahko denimo vrednost blaga 21 EUR in stroške poštnine 4 EUR, kar je skupaj 25 EUR pa zato ne boste dodatno obdavčeni. Pomembno je vedeti, da je znesek vseh izdelkov največ 22 EUR. Če pa je znesek posameznih izdelkov višji kot 22 EUR, denimo 25 EUR in poštnina 5 EUR potem boste plačali davek na skupno vrednost 30 EUR. Večinoma pa vam zato ni treba skrbeti, saj je poštnina brezplačna za več kot 90% vseh kitajskih izdelkov, ki so na voljo.

Kakšni so stroški pri naročanju blaga od Aliexpressa?

Kot je bilo že omenjeno, pri pošiljkah, katera vrednost blaga brez poštnine znaša do 22 evrov, so oproščene plačila vseh dajatev. ri pošiljkah, ki so vredne od 22 do vključno 150 evrov, pa se obračuna samo davek na dodano vrednost oziroma DDV. Za tiste pri katerih skupna vrednost presega 150 evrov pa se poleg DDV obračuna tudi carina, ki znaša 10%. Vendar pa imajo pri slovenskih poštah strošek, ki je enoten za uporabo naprava za carinjenje in znaša približno 10 EUR. To pomeni, da se pri vsaki pošiljki, ki ima znesek višji od 22 EUR, se obračuna 10 EUR kot strošek storitve in potem še davek v višini 20%.

Kje se registriram v trgovino Aliexpress?

Registracijo v spletno trgovino lahko opravite na tem naslovu: Aliexpress spletna trgovina
Na zgornji desni strani, izberete “Sign In, Join, My Aliexpress” in nato “Join Free”. Nato na naslednji strani izpolnite svoje osebne podatke in si izberete geslo in potrdite svojo registracijo “Create Your account”. Denarno valuto lahko kadarkoli spremenite v EUR in državo Slovenijo.

Aliexpress koda za popust

koda za popust: 3 EUR popusta
pri prvem nakupu na vse izdelke

 

Aliexpress znižanja izdelkov Januar 2021

Znižanja izdelkov
Najbolje prodajani izdelki do 50% ceneje